Bitcoin Nedir? Nasıl Alınır? Yasaklı Olan Ülkeler?

 


BİTCOİN NEDİR? NASIL ALINIR?

Sanal medyanın ilk dijital bankacılık para birimi olan Bitcoin, birkaç senedir varlığını sürdürüyor ve bir bazı kişiler onlarla alakalı sorular soruyor. Onlar nereden geliyor? Legal mi? Onları nereden bulabilirim?

Merkezi olmayan dijital para birimi gülünç seviyelere çıkmaya devam ederken, Bitcoin son birkaç aydır ana akımını vurdu. Geçtiğimiz ay ilk kez 10,000 $ 'ı geçti. Ocak ayında fiyatının on katı, fiyatının sadece bir ay önce iki katı ve 2010 yılında değerinin 100.000 kat fazla olması şaşırtıcı. Bazı yatırımcılar bununla ilgili temkinli davranıyor; diğerleri ise bu trendden yararlanmaya çalışıyor. Bazı insanlar Bitcoin için evlerini satmaya bile çalışıyorlar. Bitcoin Expedia'da otel rezervasyonu yapmak, Overstock'da mobilya satmak ve Xbox oyunları satın almak için kullanılabilir. Bitcoin fiyatı 2017'de binlere fırladı. Dijital para birimi bitcoin, suçlular ve bilgisayar korsanları tarafından çok fazla kullanılıyor. İşlemlerin izlenemez olması, uyuşturucu satıcıları ve kara para aklama için bir rüyanın gerçekleşmesini sağlar ve siber suçlular için tercih edilen para birimidir. Devlet yetkilileri dijital para birimleri oluşturma konusunda herhangi bir kontrol ve erişime sahip değildir; bu da onları başlangıçta bu kadar popüler kılmıştır. Çoğu kripto para birimi, bir piyasa değeri göz önüne alınarak başlar; bu, imalatlarının giderek azalacağı manasına gelir, böylelikle ideal olarak, belirli bir madeni parayı gelecekte daha değerli hale getirir.



Bitcoin nedir?

Dijital para birimleri parasal değeri barındıran sanal yazılımdaki kod satırlarıdır. Bu yazılım, yüksek performanslı bilgisayarlar tarafından yapılandırılıyor. Bitcoin, dijital para birimleri arasında en iyi çıkış sağlayan oldu. Dijital paralar, işlemleri güvenli hale getirmek ve yeni birimlerin oluşturulmasını kontrol etmek için şifreleme kullanan dijital para formlarıdır. Amaç, hükümetler veya işletmeler tarafından kontrol edilmeyen bir para birimi oluşturmaktı; bunun anlamı küresel olarak hiçbir masraf olmadan ve kimliğinizi ortaya çıkarmak zorunda kalmadan ticaret yapabilmenizdi. İşleri daha karışık hale getiren Ethereum ve Bitcoin Cash gibi "ikinci nesil" sanal para birimleri de vardır. Küçük işletmeler KDV gibi sorunları olmadığı için, bitcoini gayet güzel sahiplendiler. Bitcoin'in avantajlarından biri, kişinin yerel donanımında çevrimdışı saklanabilmesidir . Bu işleme soğuk depo denir ve para birimini başkaları tarafından alınmasını önler. Geleneksel para birimi internette bir yerde (sıcak depoda) saklandığında, çalınması riski yüksektir.

Bitcoin nereden çıktı?

Kimliği tam olarak bilinmeyen bir anonim tarafından kodlandı. Kripto para birimleri, maksimum anonimlik için tasarlanmıştı, ancak bitcoin ilk olarak 2009'da Satoshi Nakamoto adında bir geliştiricinin yaptığı ortaya çıktı. O zamandan beri kayboldu ve Bitcoin servetini geride bıraktı. Değerlerindeki muazzam artışın ardından Bitcoin, 2013'te finansal alanda patladı.



Bitcoin nasıl çalışır?

Nakamoto, böyle bir para biriminin, "güvenilen bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan herhangi iki tarafın birbiriyle doğrudan işlem yapmasına izin vermek yerine, şifre kanıtını" kullandığını yazdı.

Ücret ödemelerinin blokaj zincirine kaydedilmesi, bilgisayar gücünü sunan kullanıcılar tarafından sağlanıyor.

Yeni oluşturulan Bitcoin ile ödüllendirilir ve bu faaliyet madencilik olarak adlandırılır.

 

Bitcoin’in değeri ne belirliyor?

Birçok şey gibi, arz ve talep belirliyor. Yeni Bitcoinler her 10 dakikada bir yaklaşık 25 yeni parayla çıkıyor. Orijinal bitcoin bugün, yaklaşık 16 milyon kullanımda.

Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoinler çeşitli şekillerde elde edilebilir. Onları mallar veya hizmetler için ödeme olarak kabul etmek mümkündür. Bir çok firma bugün bitcoin ile ödeme almaktadır.

Ayrıca, doğrudan Bitcoin'i normal para birimi cinsinden takas edecek olan 'borsa siteleri' denilen kişiler veya özel web sitelerinden de satın alabilir, bozdurabilirsiniz.

 

Madencilik, hem zaman hem de bilgi işlem gücü gerektiren karmaşık matematik problemi gibi çözülmesi gereken zor bir süreçtir. Özel üretilen Bitcoin madenciliği donanım ve yazılımı artık madencilerin Bitcoin’i daha da hızlı bulmalarına izin veriyor.

Hiç kimse bitcoin kasırgasının neye dönüşeceğini bilmiyor. Çoğunlukla düzensizdir, ancak Japonya, Çin ve Avustralya gibi bazı ülkeler düzenlemeleri tartmaya başlamıştır. Hatta Facebook ve Instagram reklam ödemeleri için bitcoini yasakladı. Bunun ardından Çin’de yasaklama getirdi. Hükümetler, vergilendirme ve para birimi üzerindeki kontrol eksikliklerinden endişe duyuyorlar.

 Bitcoin'in Neden Büyük Bir Fırsat Olduğunu Gösteren İki Sebep

1) Bitcoin herhangi bir merkez bankası tarafından yaratılmamıştır ve herhangi bir hükümet tarafından düzenlenmemektedir. Dolayısıyla, para hareketinizi günlüğe kaydettiren hiçbir banka yok ve hükümet vergi daireleri ile polis paranızı izleyemiyor. Düzenli olmayan para, hükümet kontrolü, vergilendirilmesi ve polislik için gerçek bir tehdit olduğu için, bu durumun sonunda değişmesi gerekiyor. Nitekim dijital para ticareti, kara para ticaretinde ve kara para aklamada, tam da hükümetin gözetiminin eksikliği yüzünden bir araç haline geldi.

2) Bitcoin işlemleri geri döndürülemez. Kredi kartı fiyatı, banka krokisi, şahsi çekler veya banka havalesi gibi normal ödeme metotları, alakalı bankalar tarafından sigortalanabilir ve geri alınabilir. Anında bit arkadaşınızın cüzdanındadır ve sigorta savunması yoktur: Cüzdanınızın sabit sürücü verilerini veya hem de cüzdan şifrenizi kaybederseniz unutmayın: cüzdanınızın bilgileri sonsuza kadar gider.




bitcoin
bitcoin dolar
bitcoin fiyatı
bitcoin grafik
bitcoin al
bitcoin giriş
bitcoin haberleri
bitcoin cash
bitcoin investing
bitcoin forum
bitcoin hesaplama
bitcoin borsa
bitcoin borsası
bitcoin cüzdan
bitcoin canlı
bitcoin al sat
bitcoin analiz
bitcoin değeri
bitcoin ekşi
bitcoin hesap açma
bitcoin dominance
bitcoin euro
bitcoin dollar
bitcoin döviz
bitcoin fiyat tl
bitcoin çeviri
bitcoin gold
bitcoin çevirici
bitcoin hesabı
bitcoin anlık
bitcoin caiz mi
bitcoin fiyat dolar
bitcoin hisse
bitcoin coinmarketcap
bitcoin cash yorum
bitcoin dolandırıcılığı
bitcoin endeks
bitcoin freedom
bitcoin güncel
bitcoin haram mı
bitcoin hesabı nasıl açılır
bitcoin alış satış
bitcoin güvenilir mi
bitcoin atm
bitcoin circuit
bitcoin grafik tl
bitcoin helal mi
bitcoin indir
bitcoin borsaları
bitcoin bozdurma
bitcoin cüzdan açma
bitcoin nedir nasıl alınır
bitcoin nedir nasıl çalışır
bitcoin nedir nasıl kazanılır
bitcoin alınır mı
bitcoin binance
bitcoin cash nedir
bitcoin diamond
bitcoin era
bitcoin aylık grafik
bitcoin düşer mi
bitcoin explorer
bitcoin geleceği
bitcoin artar mı
bitcoin btc
bitcoin çıkış tarihi
bitcoin hangi ülkenin
bitcoin alıp satmak
bitcoin çeşitleri
bitcoin en yüksek
bitcoin freedom nedir
bitcoin bank
bitcoin banka
bitcoin bilgisayarı
bitcoin dönüştürücü
bitcoin durumu
bitcoin geçmişi
bitcoin nedir nasıl para kazanılır
bitcoin nedir nasıl üretilir
bitcoin ethereum
bitcoin ekran kartı
bitcoin freedom system
bitcoin hakkında bilgi
bitcoin çizelgesi
bitcoin çiftliği
bitcoin freedom şikayet
bitcoin gold kaç tl
bitcoin caiz mi diyanet
bitcoin çıkarma
bitcoin era nedir
bitcoin çıkar mı
bitcoin çekme
bitcoin freedom giriş
bitcoin freedom murat ülker
free bitcoin nasıl para çekilir
bitcoin çalındı
bitcoin nedir kaç tl
bitcoin bank nedir
bitcoin era ali koç
bitcoin günah mı