Türkiye'nin Dünya'da da Beğenilen 5 Türk Filmi


EN İYİ TÜRK FİLMERİ


Hababam Sınıfı (Ertem Eğilmez, 1975) IMDB: 9.5

Özel Çamlıca Lisesi'nde okuyan bir sınıf dolusu öğrencinin yaramazlık ve tembellikleriyle dolu, komik ve eğlenceli öyküleri üzerine kurulmuş, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları ve bin bir haylazlıklarıyla okul düzenini alt üst eden öğrencilerin hakimiyeti, yeni müdür muavininin gelmesiyle sarsılacaktır.


 Tosun Paşa (Kartal Tibet, 1976) IMDB: 9.1

Film, Tellioğulları ve Seferoğulları adlı ailelerin, İskenderiye'nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi'yi alabilmek için birbirlerine karşı mücadelelerini konu edinmektedir.



Şaban Oğlu Şaban (Ertem Eğilmez, 1977) IMDB: 8.9

Askerde beceriksizlikleriyle ün salmış Şaban'ın ve arkadaşı Ramazan'ın maceralarını konu alan filmde, kahramanlar tesadüf eseri birçok başarıya imza atacaklardır.




Selvi Boylum Al Yazmalım (Atıf Yılmaz, 1978) IMDB: 8.8

Kamyon şoförü İlyas, güzeller güzeli Asya'nın kavuşma ve ayrılma hikayeleri, Asya'nın çektiği zorluklar ve Asya için içinden çıkılmaz bir hal alan olaylar konu edilmektedir.



 Züğürt Ağa (Yavuz Turgul, 1985) IMDB: 8.8

Köyde yaşayan bir ağanın itibarını kaybetmesi ve İstanbul'a göç etmesini konu edinen film, seyirciye olayları mizahi bir yaklaşımla anlatmaktadır.



BONUS:

Kibar Feyzo (Atıf Yılmaz, 1978) IMDB: 8.7

Sevdiğine kavuşabilmek için verdiği başlık parasının borcunu ödemek amacıyla kente çalışmaya giden Feyzo'nun eğlenceli hikayesi konu edilmektedir.