google-site-verification=3sfogdB7dl-XYmA2wgNL6vuqjYr5l-M-Lnt-5U3IB-g

Diyet Nedir Nasıl Yapılır?

Diyet Nedir Nasıl Yapılır?

Diyet; günlük beslendiğimiz beslenme programıdır. Bu programlar kişinin cinsiyet, yaş, kilo, boy, kas ve yağ oranı, günlük fiziksel aktiviteler gibi özelliklerine uygun olarak verilir. Bu özellikler kişiden kişiye farklılık gösterir.

Sağlıklı yaşam için, sağlıklı beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Gün içerisinde enerjinin ve motivasyonun korunabilmesi için güne her gün farklı bir kahvaltı ile başlanmalıdır. Tok tutacak besinler tüketilmelidir. Gün boyunca vücuda düzenli olarak enerji takviyesi yapılmalıdır. Eğer yapılmazsa ilerleyen saatlerde daha fazla yemek yenmesine neden olur. Her gün aynı besinleri yemek yerine, değişik besinler de tüketilmelidir. Çeşitlilik yapılmalıdır. Tokluğun anlaşılabilmesi için yemek yavaş tüketilmelidir. Yemek küçük lokmalar şeklinde alınmalıdır ve iyice çiğnenmelidir. Kilo vermenin en basit yolu su içmektir. Su tokluk hissi yarattığı için kilo verdirir. Günlük 2,5 lt su içilmelidir. Haftada 1 öğün sevilen yiyeceğe ayrılmalıdır. Bu motivasyonu da artırır. Aynı zamanda spor da sağlıklı, fit bir vücut için yapılmalıdır.

 İyi Bir Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 *Yemeklerden önce su tüketilmelidir.

 *Bol sebze meyve yenilmelidir.

 *Fast food yiyecekler tüketilmemelidir.

Kilo vermek isteyen kişilerin beslenme programında yer alan besinlerin yeterli ve dengeli olması gerekir. Sağlıklı diyet listesinin besin gruplarının tamamını içermesi gerekir. Vücudun ihtiyaç duyduğu kaloriyi sağlamalıdır. Hazırlanan diyet listesi esnek olmalıdır. Yemekler kolay hazırlanan, pratik yemekler olmalıdır.

Diyetteyken Yenmesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?

 *Beyaz Peynir, Esmer Ekmek

 *Domates - Salatalık - Yeşillikler

 *Yumurta, Yoğurt

Diyet yapılırken düzenli uykuya dikkat edilmelidir. Egzersizler alışkanlık haline getirilmelidir. Haftada en az 3 gün 45 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Gazlı içecek yerine su tüketimi artırılmalıdır. Az az sık sık yemek metabolizmayı canlı tutar. Bu da metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Böylelikle kilo almada azalma olur. Düşük kalorili diyetler metabolizma hızını yavaşlatır. Bu da hızlı kilo artışına neden olur.

Fazla Kilolardan Kurtulmak İçin Neler Yapılmalıdır?

*Ulaşmak istenilen kilo belirlenmelidir.

*Uzman yardımı alınmalıdır.

*Bilinçli beslenilmelidir.

*Fiziksel aktivite artırılmalıdır.

Diyet uzman kontrolünde olmalıdır. Böylelikle sağlıklı, dengeli ve doğru bir diyet uygulanır. Bu da sağlık sorunlarını önler.