Yemek Pişirmenin Püf Noktaları
Türk
mutfağı birbirinden farklı pek çok lezzete ev sahipliği yapıyor. Kişiler yemek
yaparken belirli püf noktalara uyduğunda daha lezzetli tatları oluşturuyor.
Yemek yapacak olan kişilerin pişireceği tüm sebzeleri ve etleri güzelce
yıkaması çok önemli bir konudur. Bunun yanında patlıcan gibi sebzeleri pişiren
kişilerin, patlıcanın acısını tuzlu suda bekleterek çıkarması, yemeğe acılığın
bulaşmaması adına önemlidir. Mantar gibi sebzeleri yemekte kullanacaksanız
mantarların yıkanmadığını, sadece silerek temizlendiğini unutmamanız gerekiyor.
Bakliyat Pişireceklere Öneriler
Akşam ya da öğlen için menü
hazırlayanlar masalarından bakliyat ürünlerini eksik etmiyor. En sık kullanılan
ise pirinç pilavı oluyor. Pirinç pilavı yapacak olan kişilerin başarılı bir
pişirme süreci geçirmesi için pirinçleri en iyi şekilde yıkamış olması
gerekiyor. Çünkü pirinçlerin üzerindeki nişasta tamamen temizlenirse, 1’e 1
ölçü yeterli oluyor. Aksi halde eksik kalabiliyor. Pirinç, bulgur ya da diğer
bakliyat ürünlerinin içerisinde taş olması muhtemel bir durumdur. O nedenle
pişirmeden hemen önce yıkanması ve ayıklanması gerekir.
Et Pişirmenin Püf Noktaları
Et yemekleri ya da tavuk yemekleri
Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Ancak et yemeklerinde
dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Etleri eğer ki fırında pişirecekseniz ilk
olarak mühürleme işlemi yapılmalıdır. Mühürleme için harlı bir ateşte tavayı
ısıtmak ve eti kızgın tavaya bırakmak gerekiyor. En fazla 2 dakika mühürleme
yapılmalıdır. Daha sonra fırına verilebilir. Bu sayede etin sulu olması
sağlanabilir. Yemek tarifi her zaman
detaylı anlatım sunduğu için pişirme süresine ve malzemelerine uyum sağlamak da
lezzetli bir yemek elde etmek adına önemlidir.
Balık Pişirmenin Püf Noktaları
Balık, pek tercih edilen ürünler
arasında bulunmuyor. Bunun nedeni ise koku bırakıyor olmasıdır. Ancak balık
pişirirken yağın içerisine maydanoz atmak kokunun azalmasına yardımcı
olacaktır. Eğer ki fırında balık yapılacaksa mutlaka balığın iç kısmına reyhan
konulmalıdır. Çünkü reyhan balık ile mükemmel bir uyum yakalıyor ve lezzetli
olmasına vesile oluyor.