Bitcoin’in Değeri Nasıl Belirleniyor?

Bitcoin’in Değeri Nasıl Belirleniyor?

Birçok şey gibi, arz ve talep belirliyor. Yeni Bitcoinler her 10 dakikada bir yaklaşık 25 yeni parayla çıkıyor. Orijinal bitcoin bugün, yaklaşık 16 milyon kullanımda.

Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoinler çeşitli şekillerde elde edilebilir. Onları mallar veya hizmetler için ödeme olarak kabul etmek mümkündür. Bir çok firma bugün bitcoin ile ödeme almaktadır.
Ayrıca, doğrudan Bitcoin'i normal para birimi cinsinden takas edecek olan 'borsa siteleri' denilen kişiler veya özel web sitelerinden de satın alabilir, bozdurabilirsiniz.
Madencilik, hem zaman hem de bilgi işlem gücü gerektiren karmaşık matematik problemi gibi çözülmesi gereken zor bir süreçtir. Özel üretilen Bitcoin madenciliği donanım ve yazılımı artık madencilerin Bitcoin’i daha da hızlı bulmalarına izin veriyor.
Hiç kimse bitcoin kasırgasının neye dönüşeceğini bilmiyor. Çoğunlukla düzensizdir, ancak Japonya, Çin ve Avustralya gibi bazı ülkeler düzenlemeleri tartmaya başlamıştır. Hatta Facebook ve Instagram reklam ödemeleri için bitcoini yasakladı. Bunun ardından Çin’de yasaklama getirdi. Hükümetler, vergilendirme ve para birimi üzerindeki kontrol eksikliklerinden endişe duyuyorlar.