Nasıl Karizmatik Olunur

Konu: Nasıl Karizmatik Olunur


İş hayatında ya da özel hayatında her erkek iyi görünmek ister. Her insanın ilk izlenimi dış görünüşe göredir. İyi bir dış görünüşe sahipseniz, karşınızdaki insanda iyi bir izlenim bırakabilirsiniz. Ancak konuşma düzgünlüğü de ilk izlenim için çok önemlidir. Aslında bakılacak olursa iyi görünebilmek için büyük çabalar içerisine girmeye hiç gerek yok. Karizmatik olabilmek için birkaç altın kuralı bilmelisiniz. Bu kuralların bazıları somut, bazıları ise davranışsal düzenlemeler sonucu oluşur. Ancak herkesin merak ettiği en önemli soru; nasıl karizmatik olunur?


Nasıl karizmatik olunur sorusunun cevabını verebilmek için büyük uğraşlar içerisine girenler de yok değildir çevrenizde. Ancak bu soruya anında cevap alabileceğiniz birçok insan da yok değildir umarım çevrenizde. Güzellik göreceli bir kavramdır. Ancak karizmatik olmak, görecelilik kavramının en çok kısıtlandığı noktadır. Karizmatik olmak için yapılması gerekenleri bilmiyorsanız, öğrenmek için hala geç kalmamış olabilirsiniz.


Karizmatik olabilmek için öncelikle dış görünüşünüze önem vermelisiniz. Kılık kıyafetinizden tutun cildinize kadar her şey önemlidir. Cilt bakımınıza da önem verin. Nasıl karizmatik olunur diye soracağınız yere cilt bakım kremi nereden alınır onu öğrenin. Özellikle yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarından korunabilmek için cilt bakım kremleri kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü güneşin zararlı ışınları cildinizde lekelere yol açabilir. Ayrıca vücudunuzda kırışıklık oluşmasına da neden olabilir. Vücudunuzda kırışıklıklara yol açabilecek bir diğer unsur ise sigaradır. 

Sigara tüm kötülüklerin anasıdır diyebiliriz. Sigara vücudunuzda kırışıklıklara yol açmakla kalmaz, ayrıca cildinizin dokusunu, dayanıklılığını ve esnekliğini de yok eder. Bunun sonucu olarak da erken yaşlanırsınız ve cildiniz erken yaşta soluklaşmaya başlar. Sigara da içmiyorsanız eğer her şey sizin için çok farklı olabilir. Yapılması gereken bir diğer unsur ise düzenli beslenmedir. Sağlıklı bir insan günde 3 öğün beslenmelidir. Özellikle sabah kahvaltısı çok önemlidir. Nasıl karizmatik olunur diye sorarsanız eğer, her sabah düzenli olarak kahvaltı yaparak diyebilirim. Çünkü kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yulaf ezmesi vücudunuza çok iyi gelecektir.  Müthiş bir enerji kaynağıdır. İçeriğindeki lifler sayesinde açlık hissi yaşamanızı engeller. Böylelikle fit bir vücuda sahip olup, nasıl karizmatik olunur sorusunun cevabını bulabilmek için bir adımı daha başarı ile tamamlamış olursunuz. Bir sonraki aşama ise uykudur. Düzenli uyku her bünyenin ihtiyacıdır. 


Uzmanların tavsiyesi günde 8 saatlik bir uykudur. Vücudumuzun en büyük organı olan cilt için en önemli yenilenme kaynağıdır. Ayrıca tansiyon ve stresi azaltır. Tansiyon ve stresiniz düzene girerse, alnınızdaki ve gözünüzün kenarlarındaki kırışıklıklar da bir nebze azalmış olur. Son olarak unutmamanız gereken en önemli kural sudur. Gün içerisinde bol bol su içmelisiniz. Vücudun en önemli ihtiyacı sudur. Ayrıca suyu ne kadar çok içmeniz gerekiyorsa, alkolü de o kadar çok içmemeniz gerekiyor. Nasıl karizmatik olunur sorusunun cevapları size pek yabancı gelmemiştir. Aslına bilinen ancak çoğunluğun uygulamadığı şeylerdir.


Nasıl karizmatik olunur diye kendi kendine soranlar için internette çok fazla bilgi var. Ancak sizin ihtiyacınız olan çok fazla bilgi değil, doğru bilgidir. Nasıl karizmatik olunur sorusunun cevabını herkes veremez. Aslına bakılacak olursa sorunun cevabını hepimiz biliyoruz. Ancak uygulamıyoruz. Bilinen tüm kuralları uyguladıktan sonra kim bize nasıl karizmatik olunur diye sorarsa sorsun hemen cevap verebiliriz.